Duplicaat Content

Duplicaat Content

Duplicaat content is de naam voor dubbele content op het internet, of ook wel dezelfde teksten genoemd. Probeer duplicaat content in je title tags, meta description en in de content altijd te vermijden. Als je met SEO aan de gang gaat dan behoort vermijden van duplicaat content tot een van de basis beginselen.

Content is KING maar….duplicaat teksten kunnen meer fout doen dan goed doen. Zorg dus altijd dat je unieke teksten schrijft voor je website en dat je niet zomaar teksten van een andere website kopieert. Google beloont altijd veel arbeid en dus ook kwalitatief goede content. Zeker na de Google pinguin en Google Panda updates is dit nog belangrijker geworden dan het al was.

Waarom duplicaat content slecht is!

Als jij gebruik maakt van duplicaat content is de kans groot dat Google jouw resultaten uit de zoekmachine zal verwijderen. Google wil namelijk elke bezoeker unieke informatie tonen en zo dus elke bezoeker tevreden stellen. Dit kan niet met dubbele teksten die inhoudelijk hetzelfde zijn, dus zal google de jongste tekst altijd verwijderen uit de resultaten.

Het wil soms ook wel is voorkomen dat je binnen je eigen site gebruik maakt van dubbele content. Je bent dan met je zelf aan het concurreren en Google kan dan niet het verschil maken welke resultaten hij wel of niet moet tonen en waar hij de meeste waarde aan kan hechten. Het is dus sterk aan te bevelen om zoveel mogelijk duplicaat content te voorkomen.

Het begrip duplicaat content komt natuurlijk niet alleen voor in je teksten maar ook in je  title tag en meta description is dit mogelijk. Zorg er dus voor dat je voor elke pagina afzonderlijk de title tag en meta description invult en maak elke keer een originele tekst.

Schrijf jij nou heel veel blogberichten voor je website en deel je die ook nog eens in bepaalde categorieën in dan is het mogelijk dat je onbewust toch dubbele titels krijgt. Zorg er dan voor dat de dubbele pagina’s met dezelfde title niet door Google geïndexeerd worden. Geef deze pagina’s een noindex mee.

Content is KING maar….. vermijd duplicaat content!