Gratis website maken

wordpress_img

Linkbuilding en zoekmachine optimalisatie ben ik al een flink aantal jaar mee bezig. Een website maken daarentegen kan ik pas een jaar of 2 en nog steeds slechts op amateurbasis. De interesse om een website te kunnen maken is gegroeid door de eerste offerte die ik van een webdesign bedrijf kreeg voor een vrij eenvoudige website. 1299 euro en dat voor een simpele website met slecht een pagina of 6.

Na het aanbod netjes te hebben afgewezen heb ik me eerste boek over wordpress gekocht bij bol.com en ben ik begonnen met lezen en knutselen. Me eerste gratis website maken was het doel en is uiteindelijk ook gelukt. En ik had echt totaal geen kennis van websites maken. Als ik een website kan maken, dan kan iedereen het. Het kost je alleen even wat moeite maar bespaard je een hoop geld.

Stappenplan voor een gratis website

Een gratis website maken is voor iedereen mogelijk alhoewel het niet helemaal gratis kan. Je bent altijd een klein bedrag per jaar kwijt aan je domeinnaam en je webhosting. Je praat dan over slechts een paar tientjes per jaar. Ik zal je hier in het kort een klein stappenplan laten zien voor het maken van een gratis website.

Begin altijd met het vastleggen van je domeinnaam en je hosting. In een eerder artikel heb ik al een aantal hostingbedrijven besproken die goed bekend staan en waar jij rustig je begin kunt maken met je website.  Yourhosting is bijvoorbeeld een goede hostingprovider voor jouw gratis website.

Lees hier het artikel: Website Hosting

Vervolgens kun je een WordPress installatie doen wat bij deze hosting partijen vrij eenvoudig werkt. Mocht je dat niet zelf kunnen, dan kun je contact met ze opnemen en om support vragen. Bestel bij bol.com een boekje over wordpress en begin met lezen en tegelijk met het toepassen in de praktijk. Er zijn genoeg handige boekjes verkrijgbaar waarmee jij ook je eigen gratis website kunt leren maken.

Het belangrijkste om te doen als je je eigen website gaat maken is lezen en doen. Je leert het snelst door het in de praktijk te oefenen. Misschien duurt het een half jaar of een jaar maar uiteindelijk kun je veel geld besparen door je eigen gratis website te bouwen. Als je het eenmaal onder de knie hebt kun je er zoveel maken als je zelf wil.

 

One thought on “Gratis website maken

  1. RH

    Dus niet gratis zoals je hier schrijft…Jammer, had wel wat tips willen zien hoe je gratis websites kunt opzetten voor goede linkbuilding..

Comments are closed.