Hoe krijg je je website hoger in Google?

Je website hoger in Google

Zoekmachine Optimalisatie (ook wel SEO) is het optimaliseren van een website om zo hoog mogelijk te komen in de zoekmachines. Het doel is natuurlijk de eerste plek in Google op de gratis resultaten. Dit noemen we ook wel de organische zoekresultaten binnen Google.

Google heeft een enorme lijst met criteria waaraan je website moet voldoen voordat hij jouw website daadwerkelijk zeer hoog zal positioneren in de zoekmachine. Wanneer je een hoop van die punten weet en je ze een voor een afwerkt voor jouw website, dan zal je zien dat dit werk beloond wordt met stijgingen in Google.

De kracht van zoekmachine optimalisatie is, mits je het uitvoert op de eerlijke manier, dat als je eenmaal hoog staat in de zoekmachine, dan zal je niet heel snel terugvallen.

De zwakte van zoekmachine optimalisatie, of eigenlijk een beetje van mij zelf, is dat je een hoop geduld nodig hebt voordat je daadwerkelijk heel hoog komt te staan in Google.

 

Lange termijn strategie voor SEO

Wil jij morgen bovenaan staan met jouw website  en heb jij verder geen of weinig geduld om je website hoog te ranken op de organische zoekresultaten, vergeet dan het hele SEO verhaal en richt je volledig op bijvoorbeeld Google Adwords. Je gaat hier betalen om hoog te staan in de resultaten.

Begrijp jij al hoe het zit en weet je dat goede resultaten in Google tijd nodig hebben, snap jij dat er eerst wat geïnvesteerd moet worden qua tijd en geld, dan ben jij een serieus geïnteresseerde in zoekmachine optimalisatie.

Het is vrijwel voor elk zoekwoord, zoekwoord combinatie of website mogelijk om bovenin mee te draaien in Google en dan bedoel ik een top 3 positie. Het ene doel zal sneller bereikt kunnen worden dan het andere maar het is mogelijk. En met een lange termijn strategie zal jouw website ook veel sterker worden dan met de snelle geld strategieën. Als je eenmaal hoog staat, en je hebt dit op een eerlijke manier bereikt, dan zal jouw site ook niet snel verslagen worden door een andere website.

De beste tips voor een goede positie

Als jij het bovenstaande verhaal een beetje  begrijpt en je hebt meer vertrouwen in een lange termijn strategie dan in Google Adwords, dan kan ik je aanraden je te verdiepen in de volgende lijst met belangrijke punten om goed te scoren in Google:

  • Een goede Title tag gebruiken, voor elke pagina binnen je website
  • Een goede meta description gebruiken, voor elke pagina binnen je website
  • Regelmatig nieuwe teksten toevoegen, nieuwe content
  • Schrijf originele content, vermijd duplicaat content
  • Maak gebruik van Koppen in je tekst, H1, H2, H3 enzovoort
  • Voeg regelmatig afbeeldingen of filmpjes toe op je website
  • Geef afbeeldingen een goede alt tekst en title attributes
  • Zorg voor veel interne links op je site, een goede interne linkstructuur zoals Wikipedia
  • Werk regelmatig aan linkbuilding, maak elke maand een aantal links naar jouw website

Zorg dat je deze lijst met punten goed in je op neemt en maak er veelvuldig gebruik van. Ben jij bezig met een nieuwe website, verwerk deze punten dan direct in de nieuwe site. Dit scheelt je een hele hoop tijd in de toekomst.

Wil jij hulp bij zoekmachine optimalisatie door middel van advies, veranderingen aan je website, linkbuilding of een zeer uitgebreid rapport voor jouw website, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door even te mailen naar info@seoking.nl