Hoger EPC via Search Marketing en adCenter Traffic

PPC arbitrage is een lucratief en korte termijn business model. Nu je weet hoe je lage EPCs kunt vermijden, geef je ik een andere tip voor het verhogen van je Earnings Per Click (EPC). Dit heeft te maken met de soort traffic dat je naar je MFA website krijgt. Denk je al aan smart pricing?

Meeste mensen denken bij smart pricing aan lage EPCs, wat deels ook klopt. Als je bent smart priced, dan merk je dat je EPC enorm is gedaald. Waar je vroeger $0.50/klik kreeg, krijg je nu ineens $0.05/klik. Het nadeel van smart pricing is dat je hele AdSense beïnvloed wordt. Dus ookal heb je tientallen MFA websites, als je één website slecht ‘convert’, dan kun je alsnog smart priced worden en krijg je voor al je MFA websites een lage EPC.

Nu willen wij natuurlijk niet smart priced worden. Een simpele oplossing is dus ‘kwaliteit’ traffic krijgen, zoals op de Adsense blog staat. Pfoe, dat is best moeilijk, denk je misschien. Dat is gelukkig niet zo! Mijn tip hiervoor is Yahoo! Search Marketing en Microsoft adCenter gebruiken voor je traffic. Dit zijn de varianten van Google’s AdWords.

Voorheen vertelde ik je dat je Google AdWords moet gebruiken icm met AdSense voor AdSense arbitrage. Maar waarom zou je je limiteren tot slechts één ‘traffic bron’, wanneer je ook goedkope kliks kan krijgen bij Search Marketing en adCenter? Vooral sinds Yahoo! ook een Quality Score gebruikt voor Search Marketing, kun je allemaal truuks uithalen om lage kliks te krijgen.

Wat betreft adCenter, dat is echt een goudmijn voor goedkope kliks. Hier kun je echt zoveel goedkope kliks krijgen voor niches, dat is gewoon niet normaal. Wat sommigen van jullie misschien is ook opgevallen, de Live zoekmachine gebruikers zijn advertentie verslaafd. Deze zoekers klikken op advertenties alsof het normale links zijn en leveren je vaak gemiddeld een CTR op boven de 150%. Dat is geen grap :-)

Yahoo en Live = hoge EPC

Om tot de kern van deze post te komen, traffic van Yahoo! Search Marketing en Microsoft adCenter leveren je een hogere EPC dan traffic van AdWords. Waarom dit precies het geval is, weet ik niet precies. Maar via tracking en stats heb ik duidelijk kunnen zien dat de Earnings Per Click van Search Marketing en adCenter duidelijk veel hoger is. Waar ik voor bepaalde niches $0.20/klik krijg van AdWords traffic, krijg ik vaak $1/klik bij Search Marketing en adCenter traffic. Dat is een groot verschil :-) Wat wel weer jammer is, de traffic die je krijgt via Search Marketing en adCenter is vaak wel een stuk minder dan via AdWords. Al schiet Search Marketing wel af en toe uit de pan en krijg je een stroom van traffic, het is niet een betrouwbare bron van traffic.

Kortom, voorkom smart pricing door traffic te krijgen van Yahoo! Search Marketing en Microsoft adCenter, en verdien meer geld met deze nieuwe traffic bronnen.

[tags]ppc arbitrage, adsense arbitrage, search marketing, yahoo, live, adcenter, microsoft, smart pricing, epc[/tags]

9 thoughts on “Hoger EPC via Search Marketing en adCenter Traffic

 1. Wouter

  Als je CTR’s van 150% behaalt dan twijfel ik alleen aan de genoemde kwaliteit van het verkeer?

  Desalniettemin interessant. Geldt het minimum tarief van 10 cent niet meer bij Yahoo / Overture?

 2. Donald

  Ik moet zeggen dat na de recente ingreep van Google m.b.t. MFA en arbitrage sites (mei-juni) mijn eCPM’s op mijn arbitrage site behoorlijk ingezakt zijn (minus 70% !!), verdiende ik voorheen tegen de 600 dollar per dag, nu mag ik blij zijn met 200. MSN en Yahoo zijn helaas nog geen alternatief voor me door het minimum cpc bedrag. Momenteel haal ik vrijwel al mijn traffic van het content netwerk waar ik maar 1 cent per klik voor betaal. Doordat ik niet echt in een niche markt zit en ik geen dollars per klik krijg voor een adsense klik kan ik Yahoo en MSN gewoon niet betalen (die naar mijn weten nog op een min cpc van 5 cent zitten).

 3. Robbert

  Donald, dat is nogal een crash. Ik mag hopen dat je niet van je Adsense inkomsten moet leven? Hoewel, met zo’n 6000 bruto in de maand valt ook wel rond te komen toch?

  Daarom ga ik alleen voor organisch verkeer via MSN/Live :-) Werkt goed hoor, alleen verdien ik nog net geen 600 dollar per maand. Wat jij dus per dag verdiende. Oneerlijke wereld! :(

 4. Donald

  He Robbert,

  Uiteraard hoef ik niet van mijn Adsense inkomsten te leven, daar is Google mij iets te wispelturig voor…en ik hou niet van een erg wispelturig inkomen :-)

  En gaan voor organisch verkeer…..daar heb ik het deduld niet voor 😉 Ik heb wel mijn sites natuurlijk wel geoptimaliseerd (SEO is mijn beroep) dus daar komt ook wel een deel van mijn traffic vandaan.

 5. Tri Pham Post author

  @Wouter, Yahoo heeft inderdaad een min. van $0.10/klik. Maar het wordt wel gezien als ‘kwaliteit’ traffic waardoor je EPC vaak hoog is.

  @Donald: Mijn arbitrage inkomen is sinds 11 juni ineens in elkaar gestort. Waarschijnlijk door de nieuwe policy. Daar zal ik nog even over bloggen.

  @Joost: Dat is een experiment waar ik komende week over ga bloggen. Dus nog even geduld :-)

 6. Seth

  @ Niek… jawel… ik heb een AdCenter account.

  @ Tri: Google gaat als een olifant door de porseleinkast tegenwoordig in hun strijd om websites te bannen uit het Adsense programma. Het is best wel onrechtvaardig dat ze ook redelijk goede sites lijken uit te sluiten van deelname.
  Kun jij wat meer inzicht geven over die fenomeen?

Comments are closed.