Interne Links goed voor SEO

Interne Links

Linkbuilding en backlinks verkrijgen zijn een sterk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Ben jij met SEO bezig voor jouw website en werk je hierbij ook aan linkbuilding, zorg er dan ook voor dat je de interne linkstructuur binnen je website aandacht geeft. Backlinks versterken de pagina waar ze naar toe verwijzen maar met een goede interne linkstructuur dan versterk je met linkbuilding je gehele website.

Wikipedia is een zeer goed voorbeeld van een optimale linkstructuur binnen een website. De interne links binnen Wikipedia verwijzen naar vele anderen pagina’s binnen deze website. Dit is de ideale manier om kracht door te geven van de ene naar de andere pagina. Wikipedia staat vol met aanklikbare linkjes, dit zijn linkjes over verwante onderwerpen binnen deze website, interne links dus.

Voordelen van interne links

Je kunt de bezoekers van jouw website de mogelijkheid bieden om heel makkelijk door te klikken naar relevante onderwerpen door een goede structuur van interne links in je website te verwerken. Lezers van een artikel over zoekmachine optimalisatie zijn misschien ook geïnteresseerd in linkbuilding of  de term SEO. Maak jij deze links aanklikbaar, en verwijs je deze links naar een interessant artikel over deze onderwerpen, dan bied jij je lezers dus heel makkelijk een hoop waardevolle informatie.

Daarnaast kun je met de interne links ook zelf een anchor tekst plaatsen en een title geven aan de link. Je geeft deze pagina’s dus ook een meerwaarde voor zoekmachine optimalisatie door het gebruik van je keywords in deze achortekst en title.

Kortom, ben jij je aan het verdiepen in SEO (zoekmachine optimalisatie) en werk je ook aan linkbuilding, vergeet dan zeker ook niet het aanmaken van interne links. Dit zal jouw website in zijn geheel sterker maken.

One thought on “Interne Links goed voor SEO

Comments are closed.