Penguin en Panda updates van Google in aantocht!

Google-Penguin-Update

Hoofd van de spamafdeling van Google, Matt Cutts, heeft voor 2013 nieuwe updates aangekondigd in de Panda en Penguin algoritmes van Google en ook zullen betaalde linknetwerken het doel zijn.

Grote Penguin Update!

Panda Update

Matt kondigde een zeer grote Penguin update aan voor 2013 die volgens hem een van de grootste Google algoritme updates gaat worden dit jaar en waar nog lang over zal worden nagepraat. Het team van Google wat de kwaliteit van de zoekresultaten waarborgt is achter de schermen al hard bezig aan deze grote update.

De laatste Penguin update die we kennen is penguin 3 en is van oktober 2012. Voor deze hadden we Penguin 2 in mei 2012 en de aller eerste in april 2012.

We kunnen dus een zeer grote update verwachten waarvan een hoop seo specialisten zullen gaan zweten.

Panda update aankomende week!

Er werd ook een aankondiging gedaan voor een Panda update in het algoritme voor aankomende vrijdag (15 maart) of maandag (18 maart). De laatste Panda update is van 22 januari dit jaar.

Ook werd er door Matt Cutts opnieuw een bevestiging gedaan van een link netwerk wat zou zijn gedetecteerd door Google een aantal weken geleden en in 2013 zullen meer en meer van deze betaalde linkbuilding netwerken worden gedetecteerd en opgerold.

In de aankomende twee weken zal er een update doorgevoerd worden die heel specifiek deze linknetwerken zal detecteren.

4 thoughts on “Penguin en Panda updates van Google in aantocht!

 1. RH

  Het gigantische russische SERP netwerk wordt aan banden gelegd. En een aantal andere netwerken zijn de pineut. Maar als je alles goed gedaan hebt, dan heb je niks te vrezen toch?

  • Steffen

   Zeker waar RH en ik ben blij dat er nu eindelijk wat serieus mee gedaan wordt. Ik zie het al een aantal jaar om me heen, grote websites met backlinks naar Chinese en Russische sites met vaak vrij hoge PR.

 2. Marieke

  Beste Stein,

  Dank je wel voor je duidelijke omschrijving. Ik ben zeer benieuwd wat het gaat doen….We wachten in spanning af! Ik houd je blog in de gaten en zie een update graag tegemoet 😉

  Groetjes

  Marieke
  SEO Online Marketing

  • stein Post author

   Hoi Marieke,

   Graag gedaan. Het is altijd weer een verrassing wat een Google update gaat doen dus ik ben zelf ook erg benieuwd.

Comments are closed.