Random Thoughts

Het is alweer een tijd geleden dat ik laatst wat heb gepost. Laatste twee weken heb ik het erg druk met mijn nieuwe studie en social life. Vandaar dat ik niet echt tijd heb gehad om wat te posten en te reageren om posts en e-mails. Mocht je mij hebben gemailed voor een vraag of je postte een vraag op een post, ik zal proberen die zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ik heb wel de ‘SEO scene’ bijgehouden, daar wil ik even kort op terugkomen.

 • Adsense arbitrage is niet dood, je kunt er nog steeds geld mee verdienen.
 • Leg niet al je eieren in 1 mand, probeer geld te verdienen op het Net via verschillende bronnen.
 • Maak je niet druk om betaalde links (PPT), Google kan je niet straffen als zij niet weten dat jij ze hebt. Paid links kunnen niet algoritmisch opgespoord worden.
 • Focus op Google’s Universal Search.

Zo, tijd om writer’s block te elimineren, Ben&Jerry eten :-)

13 thoughts on “Random Thoughts

 1. Hermon

  Hoezo krijg je nou weer een ban als je via een ander ip adress inlogd ( als ik dit goed begrepen heb ). Mensen die een dynamisch ip hebben loggen toch elke keer met een ander ip in en kunnen dus geen gebruik maken van adsense…?

 2. Rob

  Een dynamisch IP adres zit wel in dezelfde gebied van IP Adressen. Misschien dat er belletjes gaan rinkelen als je vanaf verschillende netwerken in gaat loggen. Mocht er misbruik vanuit dat netwerk komen dan kunnen ze op die manier een link leggen.

 3. Erik

  Maar inloggen vanaf andere locaties kan toch geen probleem zijn. Je zou toch op verschillende locaties naar je stats kunnen kijken, om zo eventuele verbeteringen door te kunnen voeren?

  Ik ben nergens in hun programma beleid tegengekomen dat inloggen vanaf andere pc niet toegestaan is.

 4. Wolter Tjeenk Willink

  Hi Tri Pham. Writers block inmiddels weggegeten?

  Je zegt: “Paid links kunnen niet algoritmisch opgespoord worden”, maar dit is niet helemaal juist. Of liever: niet altijd juist.

  Zoekmachines als Google hebben wel degelijk de mogelijkheid om betaalde links op pagina’s te detecteren, zolang de links of pagina in kwestie maar aan bepaalde patronen voldoen. denk met name aan woordherkenning in de link of omringende tekst.

  Maar zolang het uiit de link of omliggende tekst niet blijkt zit je safe. Google is in elk geval gelukkig nog niet zover dat ze ook zien aan wie je je centen overmaakt.

 5. Pingback: Click here to read all about a natural link profile - SEO - Joost de Valk’s SEO Blog

 6. Tri Pham Post author

  Wolter Tjeenk Willink, je hebt een goed punt. Het artikel van Joost (zie trackback hierboven) geeft ook een aantal punten aan.

  Maar nog steeds ben ik van mening dat het onmogelijk is om betaalde links algoritmisch op te sporen, omdat het wel makkelijk het algoritme te ‘gamen’. Natuurlijk ga je niet zomaar links kopen over de verkoop sites en fora. Hoe koop je dan wel links? Kijk eens aan, daar komt een post aan :-)

 7. nomar

  yep, TLA Inlinks is idd veel beter.

  in September zit ik al aan de $ 78 met deze simpele plugin.

 8. Robbert

  Nomar, ik weet dat je alleen aan geld denkt 😉 Maar hoeveel links heb je nou precies verkocht voor die $78? Met het verkeer dat jij op je Engelse weblog kan genereren, is het misschien verstandiger om deze inlinks te veranderen voor affiliate links.

  Met een mooi php-bestand deze links verbergen, en klaar is Kees! Je kunt trouwens beter leningen verkopen, verdien je iets meer geld mee 😉

Comments are closed.