SEO Forum op SEOKING.nl?

Ik loop al een tijdje met de gedachte om een forum op te zetten. Nu ben ik benieuwd of hier wel animo voor is. Zou jij een SEO forum willen zien op SEOKING.nl?

Daarnaast ben ik opzoek naar forum software, die ook nog een SEO friendly is. Dat laatste zorgt voor nogal weinig resultaten, behalve vBulletin met vbSEO. Als jullie aanraders hebben, laat dan een reactie achter :-)

46 thoughts on “SEO Forum op SEOKING.nl?

 1. jeroen

  Ja, interesse…! Ik heb al enkele keren tevergeefs geprobeerd om een user account aan te maken op bijv tbforum.nl, maar dat wil nog niet lukken… De moderators aldaar hebben niet door dat er best meerdere mensen hetzelfde ip adres kunnen gebruiken (door standaard bijv een open proxy te gebruiken)

 2. Sint

  Ik zie de meerwaarde van een forum wel in. Er zijn alleen al een aantal vergelijkbare forums en uit het feit dat ik daar zelf niet aan deelneem maak ik op dat ik persoonlijk niet geïnteresseerd zal zijn om mee te doen 😉

 3. Mitchel

  Ja ik zou het graag zien. Mooie webmastermarketplace erop die wel werkt, ik heb namelijk hetzelfde gedoe met TBforum.

 4. Joost

  Wat betreft de software; je zou eens naar Vanilla kunnen kijken. Komt wat basic over maar voldoet prima in de meeste gevallen.

 5. SEO Handleiding

  Ik zou eventueel wel interesse hebben. Feit blijft wel dat het geen forum voor n00bs moet worden die SEo willen leren. Als het niveau hoog ligt en er mensen met kennis op het forum zitten is het leuk.

  Enne als je 2500 euro over hebt kan je seoforum.nl overnemen zie ik hahaa

 6. Bart

  Idd kwaliteit moet prioriteit hebben op kwantiteit.

  Ik wil je ook wel helpen met moderatie en dergelijks indien nodig.

 7. dave

  Lijkt me ook geen verkeerd idee al moet k zeggen dat ik zelf nooit problemen heb ondervonden met het aanmaken van een account op tbforum…

 8. Rob

  Als je dan weer bij Netters gaat kijken dan komen de meeste mensen af op de artikelen. En wil je een hoog niveau dan trek je ook automatisch de n00bs aan zoals SEO Handleiding dat aangeeft. Moeilijk om aan te geven of hier een markt voor is…..

 9. Robert

  Een seo forum vind ik zeker een meerwaarde hebben en maakt het toch iets meer een community die open staat voor vragen, dat vind ik persoonlijk beter.

  Ik ben lid van een aantal forums onderandere van seo blogs en van een aantal algemene website fora zoals TBforum nu merk je wel duidelijk dat op seo blogs het niveau een stuk hoger is (qua vraag en antwoord).

 10. Pieter

  Hou idd op over TBforum, ze zijn nog erger dan de gestapo. Op elke PC waar ik ooit heb ingelogd kan ik mezelf of een collega niet meer aanmelden.

  Om niveau te bewaken: Alleen deelnemen op uitnodiging? Of wordt dat teveel ons-kent-ons?

 11. monchito

  Ik zou zeggen: gewoon mee beginnen en wel zien waar het schip strandt.

  Wat eventueel een optie is, is om een subforum te beginnen op gathering of tweakers of zo. Evt. samen met Andre Scholten, die is daar moderator al heel lang geloof ik. Dan heb je zeker weten al een hoop aanwas die het forum ook serieus neemt.

  Maar het hangt dan wel een beetje af van je doel om een forum te beginnen: doe je het alleen voor de rankings e.d. van je site (dan niet op een subsite) of maakt je dat niets uit? Ik zeg niet dat je dat doet, maar for the sake of argument moet je je dat wel afvragen dan.

  qua seo forum kom ik trouwens bijna altijd terecht op webmasterworld en aanverwanten.

 12. Henrik

  Een nederlandstalig SEO forum zal zeker m’n interesse hebben. Wat mij betreft hoeft de ‘dark side’ van seo daar ook zeker niet geschuwd te worden. Op dit moment zijn de forums die ik al volg het al genoemde webmasterworld, digitalpoint maar ook iets meer blackhat gericht zoals bijvoorbeeld wickedfire of syndk8.

 13. Tri Pham Post author

  Een forum zal komen, hoe en wat dat komt allemaal nog. Wat ik wel weet is dat het een invite only wordt. Maargoed, daar horen jullie later wel meer over :-)

 14. rruben

  Ik ben ook zeker geintereseerd in een seoforum. doe het maar gewoon! Maar uiteindelijk is het aan ons, de bezoeker, die het wel of niet tot een succes maakt.

 15. Ncik

  Waarom zou je de kennis alleen voor jezelf houden? mischien is het wat om een forum te maken met diverse lagen, zodat beginners er ook wat van opkunnen steken, en de profesionals een prive gedeelte hebben op het forum?

  Ben benieuwd een goed nederlands seo forum kan geen kwaad!

 16. Pascal Van Hecke

  Forum software:

  Vanilla is seo vriendelijk almost out of the box (ik heb er slforum.be mee opgezet).

  BBPress is forum software van de mensen achter WordPress, en biedt gemeenschappelijke userbase blog/forum maar is nog redelijk feature-arm.

  SEO-vriendelijke PhpBB: http://www.phpbb-seo.com/ : iedereen kent het, heel veel forum features.

 17. Cheatalot.net

  Lijkt me zeker een goed idee!
  Helemaal nu er op sitedeals.nl bijna niet meer over SEO wordt gesproken denk ik dat een forum hier aardig wat bezoekers aantrek 😉

 18. Rob

  Ik ben zelf van de PHPBB fora af aan het stappen. Ze hebben flink wat mogelijkheden en zijn makkelijk aanpasbaar inderdaad. Redelijk wat hacks beschikbaar maar ook veel vuiligheid en problemen. Het aantal spamberichten en registraties groeit echt met de dag als je forum aanmaal lekker begint te lopen en ze dat door hebben.

 19. Kevin Bruurs

  Ik zelf probeer nu 2 websites hoog te krijgen in zoekmachines en heb al honderden blogs gelezen nederlands en engels, maar het is soms ook fijn om te praten met mensen die er verstand van hebben. Ik ben al langer lid van enkele webmasterfora, maar die gaan meer over scripting en geld verdien. Echter is bij geen van mijn sites het doel om er winst mee te maken ze hoeven alleen maar veel geintresseerde bezoekers te krijgen. Als je hier iets over wilt vragen aan webmasters heb je echter een probleem, omdat de meeste goede webmasters op die fora of alleen kunnen scripten of alleen kunnen designen, maar niemand die een beetje verstand heeft van SEO.
  Ik vind dus een SEO forum zeker een goed idee, hoeft niet uitgebreid ofzo als je maar kunt posten en een pm kunt sturen denk ik dat je genoeg hebt en uitbreiden kan altijd nog, maar een profiel pagina enzo vind ik onzinnig.
  Aanmelden met invites vind ik wel een goed idee, maar je moet dan wel een forum maken waar mensen die lid willen worden een aanvraag kunnen indienen die serieus geïntresseerd zijn, je kunt dan bijvoorbeeld om bewijs vragen, bijvoorbeeld ze vragen welke websites ze hebben gemaakt, en hoe die zijn geoptimaliseerd en pas als ze alle basisstappen hebben gedaan die ook op seoking staan ze toelaten of doormiddel van een minimaal aantal backlinks kan ook.

 20. Atag selectdealer

  Ik wilde eigenlijk ook wel weten of er al iets gedaan wordt aan het forum en aan de website, want deze is ook al een tijdje niet geupdate.

 21. GRAPJAGER

  Het is idd wat stil op deze site. Waß is going on Tri? ‘k Was eigenlijk wel benieuwd naar je laatste tips en trucs en zeker naar de komst van een SEO Forum!?

 22. Website promotie

  Ja Tri, ik ben ook benieuwd of je nog meer hebt. Te druk met de studie zeker 😉

  Een goede captha is hier niet overbodig.

 23. Libertes

  Wat ik wel mis is een kwalitatief hoog Nederlands Seo forum. Kan dit bereikt worden op seoking.nl, dan ben ik voor.

  Wordt het niveau gelijk aan sites als tbforum, dan blijf ik daar liever zitten. Het gaat dus om de kwaliteit, maar dat moet wel goed zitten met seoking!

 24. Website promotie

  Met een forum heb je altijd het gevaar dat n00bs gaan overheersen. Tenzij je vanaf het begin daar goed oplet en goede maatregelen neemt. Maar goed, er zijn wel voorbeelden te noemen van goede SEOforums, maar een Nederlandse heb ik nog niet gevonden.

 25. Webmaster

  Een Nederlands SEO forum lijkt me echt een goed idee. Om dat noob probleem te vermijden kun je een speciale newbie sectie maken. Mensen met minder dan zoveel tijd of zoveel posts mogen dan enkel daar posten. Zo kun je toch een beetje serieuze talk garanderen.

  Ben benieuwd naar het forum.

 26. liaigioub

  Good day

  I need full kit of solar energy complect for my home, Where I can look at thechnical specifications and examples? We search on internet and not find this. :( Please if you have some instruction please post.

 27. Gert

  Via volgend programma kunt u uw site in top 5 van google krijgen (zelfs
  bovenaan)

  http://www.seoelite.com

  Er staan voorbeelden bij van bedrijven die met het SEO programma werken, die op
  de eerste plaats staan. enkele voorbeelden hieronder.
  Heeft iemand hier ervaring mee? hoe het werkt?

  zoekwoorden:
  marketing expert, internet marketing expert, free marketing articles, marketing
  blog directory, marketing service providers, and internet marketing secrets
  resultaat MarketingScoop.com

  zoekwoord:
  business practices
  resultaat
  Sound-Business-Practices.com

  Er staan nog tal van voorbeelden op, ik keek het na en ze zijn inderdaad
  allemaal op de eerste ranking

 28. wk 2010

  Hallo,

  Ik weet dat dit een oudere blog betreft, maar ik denk dat er momenteel zeker animo is voor een goed SEO forum. Er zijn er via Google diverse te vinden maar dan veel al Engels talig.

  Ik ben via Google op deze pagina terecht gekomen toen ik SEO forum intypte… Kan iemand mij voorzien van een goed Nederlandstalig SEO forum?

  Alvast bedankt

 29. wild rose cleanse

  Ik vind dus een SEO forum zeker een goed idee, hoeft niet uitgebreid ofzo als je maar kunt posten en een pm kunt sturen denk ik dat je genoeg hebt en uitbreiden kan altijd nog, maar een profiel pagina enzo vind ik onzinnig.
  Aanmelden met invites vind ik wel een goed idee, maar je moet dan wel een forum maken waar mensen die lid willen worden een aanvraag kunnen indienen die serieus geïntresseerd zijn, je kunt dan bijvoorbeeld om bewijs vragen.

 30. tanden bleken

  Goed blog! Was al een tijdje opzoek naar een duidelijk nederlands blog over SEO en nu dus gevonden. Vaste klant erbij zeg maar :) success!

Comments are closed.