SEOKING.nl Bestaat Niet Meer

Zoals velen van jullie inmiddels wel hebben gemerkt ben ik al een hele tijd niet meer actief op het SEO gebied. De laatste post stamt uit eind September en tussentijds heb ik ook geen tijd gehad om wat SEO uit te voeren voor dit blog en andere projecten. Vanwege persoonlijke redenen heb ik niets kunnen doen. Voor de lezers die mij hebben gemailed de afgelopen weken, mijn excuses voor het niet antwoorden. Ik had echt geen kans om te reageren.

Na al die weken heb ik besloten om te stoppen met bloggen op SEOKING.nl. De reden? Mijn interesse in SEO is na een aantal jaren niet meer wat het is. Waar ik een aantal maanden geleden nog zo graag wilde ranken op specifieke keywords, wil ik nu mijn tijd besteden aan andere interesses. Met andere woorden, mijn input voor de SEO community in de toekomst zal gelimiteerd zijn. Ik zie het nu meer als een hobby dan carriere. Geld verdienen met SEO en internet marketing is nu echt een parttime hobby. Heck, ik vind het niet eens meer belangrijk. Je hebt het al door, mijn interesses en visies zijn echt veranderd de afgelopen weken.

Wat zal er gebeuren met SEOKING.nl? Ik sta open voor suggesties. In ieder geval zal ik hier niet meer actief bloggen en/of lezen. Het plan was om dit om te bouwen in de grootste SEO community in Nederland. Die visie heb ik nog steeds, maar ik zal niet de persoon zijn die dit gaat realiseren. Daarom ben ik opzoek naar mensen die deze blog willen overnemen. Neem contact met mij op als je hier interesse in hebt. Officieel staat deze blog ook te koop, dus als je opzoek bent naar een SEO-gerelateerde website die te koop staat dan ben je hier op de juiste plek.

Voorlopig is dit mijn laatste post op SEOKING.nl. Adios amigos.

135 thoughts on “SEOKING.nl Bestaat Niet Meer

 1. Joost de Valk

  Je post doet wat triestig aan… Geen vervelende oorzaken voor deze switch hoop ik? iig succes, met wat het ook is dat je gaat doen!

 2. Henri van den Hoof

  Erg jammer want vond je artikelen altijd erg interessant. Succes in ieder geval met je nieuw ingeslagen richting :-)

 3. Joost

  Jammer Tri! Je doet het uiteindelijk toch allemaal voor jezelf en niet voor de lezers. Krijg hier ook een beetje een triest gevoel bij. Anyway, succes verder!

 4. GRAPJAGER

  Klinkt inderdaad wat somber. Hoop dat het mee valt en dat je een opvolg(er/ing) vindt voor dit erg prettige blog.

  godspeed!

 5. Sint

  Jammer dat je er mee stopt, ik las je weblog regelmatig. Voor mij was SEOking één van de weinige Nederlandstalige SEO-sites met een combinatie goede artikelen, regelmatige updates en interessante invalshoeken.

  Hopelijk is de reden er mee te stoppen iets minder triestig dan de toon van je post. En zul je er in elk geval in slagen om nieuwe idealen te vinden om na te streven!

 6. Coen Jacobs

  Jammer dat je stopt met SEOking, veel succes met wat je verder gaat doen!

  Er is hierboven al zoveel genoemd, vragen die ook meteen in mij opkwamen.

  Veel goeds!

 7. aad

  Hoewel ik niet eerder een reactie heb geplaatst was ik wel een trouw lezer van je blog waarvan ik veel geleerd heb. Jammer dat je stopt maar ik sluit aan bij de anderen: Veel succes met wat je verder gaat doen, wat het ook is. Goodluck.

 8. Jan

  Jeetje Tri, ik miste je posts al…Sta hier een beetje van te kijken. Je schreef altijd met zoveel passie over het vak. Het is jammer dat ik niet zoveel weet over SEO anders had ik graag de naam van je overgekocht. Het heeft de potentie om inderdaad nummer een SEO blog te worden. Het was al hard op weg denk ik….

  In ieder geval suces met wat je gaat doen en mee bezig bent. Ik heb je blog altijd met veel plezier gelezen. En veel tips uit gehaald.
  Jammer dat je stopt!!

 9. edwin

  hoepenlijk wordt er snel een (goede) overnemer gevonden,seo-blogs van niveau zijn dun gezaaid,zeker de nederlandstalige.Ik zou het nog niet te snel van de hand doen,iedereen heeft al eens een bagger periode (mini- burn out)
  Chape – Vloerders

 10. Rob

  Erg jammer. Zag al een tijdje de 2e test in de footer van je pagina en had nog wel meer verwacht. Veel plezier met de andere hobby’s.

 11. Seth

  Beste Tri,

  Ik wens je heel veel succes. Jammer dat je stopt want je had altijd enorm leuke artikelen. Ik kwam hier steeds minder omdat jij er minder was.
  Voor degenen die seoking.nl gaan missen: netters.nl kan ik erg aanbevelen.

 12. Robbert

  Zeer jammer dat je stopt met bloggen op SEOking.nl! Ik heb veel geleerd van je artikelen en je reacties op mijn weblog. Ik hoop, net als ieder ander hier, dat de achterliggende reden om te stoppen niet ernstig is.

  Succes met je andere projecten! :)

 13. Website promotie

  Jammer Tri, je SEOKing.nl had net een PR5.

  Ik kwam graag op je site om je blogs en reacties te lezen.

  Succes in ieder geval met je studie en verdere projecten.

 14. Laurens

  Hey jammer man. Ben wel benieuwd wat je nieuwe visies en interesses zijn dan :).

  Was iig een leuk blog!

 15. Geld Verdienen met een Website

  Jammer, ik heb de site nog maar net ontdekt en ben dus blijkbaar alweer te laat.

 16. Mike | J8 SEO

  Jammer dat je stopt, kwam regelmatig terug voor de goede onderwerpen die je behandelde. Bedankt in ieder gaval en succes verder!

 17. Vakantie

  Jammer, stonden zeer boeiende artikelen op Seoking die ik regelmatig nog eens teruglees.

 18. Tim Huijbers

  Inderdaad jammer, ik miste de nieuwe posts al, maar nu komt de reden daarvoor dus boven water.

  Kunnen we niet stiekem nog even linkpartners worden, haha;)

 19. Online Geld Verdienen

  Erg jammer, misschien idee om site te verkopen aan iemand die nog wel intresse heeft in SEO?

 20. Seo Taal

  Beste Tri,
  Natuurlijk erg jammer dat je ermee stopt. Heb je blog altijd met plezier gevolgd…

  Graag ontvang ik een richtprijs per email, alvast bedankt!

 21. Ernst-Jan

  Hey Tri, vond het interviewtje dat ik met je had interessant. Vooral ook om je doelstellingen. Ter herinnering aan SEOking publiceer ik het hieronder nog een keer. Succes met je carriere!

  “Tri Pham begon begin dit jaar met zijn weblog over SEO. De reden? Hij was ontevreden over de andere SEO blogs in Nederland: “Er zijn zeker wel interessante SEOblogs, maar de content die ik wilde zien was vaak alleen in het Engels te vinden. Daarnaast waren sommige blogs simpelweg echo-blogs die nieuws vertalen naar het Nederlands. Hier moest verandering in komen!” Tri probeert verschillende onderwerpen te behandelen, vaak gericht op de gevorderde internetmarketeer. Op dat vlak wil hij zich, samen met zijn medebloggers voor Seoking.nl, onderscheiden van de andere SEOblogs. “Mijn succesvolste post is ongetwijfeld Zoekmachine Optimalisatie voor WordPress blogs. Niet alleen omdat het veel backlinks heeft, maar ook omdat de kwaliteit van de post goed is. Je leert nieuwe tips en trucs die nergens anders te vinden zijn. Verder ben ik trots op elke post, omdat ik altijd probeer kwaliteit over kwantiteit te leveren. Waar anderen proberen een constante postfrequentie te hebben, probeer ik om constant kwaliteitposts te leveren. Natuurlijk gaat dit ten koste van postfrequentie, maar je kan niet iedereen tevreden houden”. Als Tri dan écht een post moet kiezen, gaat hij voor Underscore of Dash in URLs – Wat is beter voor SEO?. Waarom? Het kostte hem het meeste werk en geduld om te voltooien.” In een blogosfeer waar vaak kwantiteit boven kwaliteit gaat, is de blog van Pham een verademing. Maar wel voor professionals.”

 22. Download

  Jammer dat je er mee stopt, ik kwam deze blog tegen en herkende de naam van oudere phpfreakz artikelen (waar ik ook veel van heb geleerd) en lees/las sindsdien de blog.

  Maar succes met wat je gaat doen !

 23. Ramon Eijkemans

  Ik sluit me aan bij wat hierboven al gezegd is. Jammer dat je ermee kapt, want seoking is/was inderdaad een leuk blog!

  Nietemin hoop ik dat je andere hobbies e.d. NOG interessanter zijn. Vertel me er maar eens over; ben wel benieuwd!

  Wellicht spreken we elkaar nog wel via im etc en gaan we volgend jaar een biertje doen zoals we afgesproken hebben 😉

 24. Ruud

  Jammer, er staan bijzonder bruikbare en goed begrijpbare artikelen die eenieder toch kan gebruiken voor zijn website te verbeteren cq. beter toegankelijk te maken.

  Suc6 met je verdere internetbezigheden

 25. Hypotheek

  Erg jammer! Ik poste bijna nooit iets, maar was wel altijd aanwezig op de achtergrond! Helaas dat het nu stopt!

  Ik heb de reacties hierboven niet echt gelezen en je bericht even heel snel, maar is het geen idee om een andere beheerder te zoeken?

  Succes met de toekomst in ieder geval!!!

 26. Jazz Trio Jazz Supply

  Jammer. Ik heb hier wel veel goeie tips gevonden en snap ook nu wat beter hoe het werkt.
  Maar bedankt voor de ideen.

  Jens

 27. Jorg

  Enorm jammer, heb artikelen met veel plezier gelezen. Succes met wat je gaat doen, dat horen we vast nog wel.

 28. Berlijn Blog

  Het lijkt erop dat Tri zich hier niet meer laat zien. Misschien nog even een korte reactie zodra wat meer bekend is over de toekomst van de site en dan de comments uitzetten.

 29. chapper

  zou het dan toch definitief gedaan zijn ?
  Ik zou het ook appricieren als hij nog eens langs kwam..en er nog een toekomst is weggelegd voor seo-king

 30. Website promotie

  Jammer dat Tri niets meer van zich laat horen. Ben benieuwd of er al overnamekandidaten zijn.

 31. GSM simlock verwijderen

  Normaal als ik een blog lees, lees ik hem half en dan bik er al op uitgekeken, want lezen is niet mijn sterkste ding, maar jouw blogs las ik gewoon helemaal uit en verlangde gewoon naar de volgende blog die je schreef, op enkele na vond ik ze allemaal interessant, jammer dat je stopt, in ieder geval ik heb veel van je geleerd, was 1 van de eerste blogs die ik las op netters na.

 32. Bert van Scherpenzeel

  Te laat. Te laat riep Winnetou. De SEO specialist is al naar huis toe.

  Jammer. ik snap er nog steeds niks van. SEO. Net als ik denk: ik begrijp het, dan worden de ‘spelregels’ weer veranderd.

  Doet me denken aan het voetballen op het schoolplein. Daar veranderde dat rotjong (Jan Boon)steeds weer de spelregels.

  Ik zie overigens steeds meer een trend dat de ‘grote namen’ aan het winnen zijn.

  Gelukkig heb ik een grote naam. Pffff…..

 33. Pingback: Tijd voor verandering

 34. website beoordeling

  Ook al is Tri niet meer aanwezig: een PR link van 5 vanaf de homepage kan geen kwaad 😛

 35. Website promotie

  Stijn, daar ben ik ook benieuwd naar. Het was een prima blog en het is jammer als Seoking helemaal verdwijnt.

 36. zamex

  Zelfs de mails worden niet meer benantwoord, er is nochtans interesse in een eventuele overname..

 37. Scanni

  Goh wat jammer ja, ik ben eigenlijk net begonnen om te kijken wat er mogelijk is op internet gebied en ben daarom ook een weblogje gestart.
  Misschien iets voor vaste gebruikers van Seoking.nl
  Ik ben van plan ook mijn alledaagse bezigheden op internet gebied te delen met anderen.

  Misschien iks er wel iemand die me daarbij wil helpen aangezien ik nog 0 ervaring heb op het gebied van weblogs ?

 38. Daan | Indepth Internet Markting

  Jammer! Ik ben nieuw op deze blog maar de paar posts die ik nu al gelezen heb waren echt goed.
  Ik ga de oude posts nog doorlezen, veel succes met de dingen die je nu gaat doen.

  Daan.

 39. John

  Naar verluid is de website verkocht. Geen idee wie de nieuwe eigenaar is geworden en waarom hij/zij niks van zich laat horen.

 40. Snel geld verdienen

  Erg jammer. Maar aan (bijna) alles komt een eind! Ik kan niet ontkennen dat ik veel van deze site heb geleerd!

 41. Steven

  Zeker Jammer. Seoking was echt top. Met name de wordpress was erg interessant voor mij!

 42. Webdesign

  Jammer , ziet er zich een erg goede blog uit ! moet normaal toch gemakkelijk een overnemer voor te vinden zijn ?

 43. Robert Jan

  Het blijft echt stil, hij meende het :S

  Jammer hoor. Ik struikel nog regelmatig over deze site op zoek naar van alles op marketing en seo gebied. Ik heb dus eigenlijk voor ‘ons’ dat de artikelen somehow bewaard blijven.

  Anyway, veel succes met al je andere ‘hobbies’.

 44. Thomas

  En toch kijk ik nog elke week op deze site om te kijken of je niet van gedachte bent veranderd? De site kan wel overgenomen worden, maar de inhoud zal nooit meer hetzelfde zijn.

 45. Paul van Oosterhout

  Toch nog even stiekem kijken na een tijdje maar er gebeurt helaas echt niets meer hier…jammer!

 46. Seo

  Meer dan een half jaar later en nog geen activiteit. Erg jammer dat deze site zo moet doodbloeden.

 47. miranon

  Is er al meer bekend over de toekomst van deze blog?
  Misschien verkopen of een nieuwe eigenaar?

 48. Voor Webmasters

  Inderdaad erg jammer, maar ik zou iemand de website laten overnemen. Gast blogs.

 49. Ilonka

  Erg Jammer. Ik las altijd graag je berichten en hopelijk zal er binnenkort een goede opvolger komen.

 50. John

  Bedankt voor je inzet en ontzettend jammer dat je stopt! Hopelijk wordt er snel weer leven in geblazen! Ik kan niet zonder jullie info!! Thanks daarvoor!

 51. krasna

  Toevallig kwam ik op deze site terecht en zie dat hij niet meer actief is. Jammer want het lijkt me werkelijk een prima site geweest te zijn. Wat is op dit moment een goed nederlands alternatief voor deze site??

 52. Estate internet marketing

  Jammer dat deze blog niet meer wordt geüpdate. Ik heb hier wel het een en ander kunnen leren.

 53. opgelicht door E-asy.nl??

  of voel je misleid door hun verkooptechnieken? heb je ook het gevoel dat ze de boel in de maling nemen? dat ze logo’s gebruiken die ze niet mogen gebruien?

  Dan ben je niet de enige!

 54. patrick

  Miss een idee laat de site bestaan en laat hem door vrijwillige mensen invullen zodat de site tog kan blijven bestaan

 55. dennis

  Inmiddels 2009, nog niemand die je site wil kopen? Je site staat nogsteeds hoog in de serps dus begrijp niet waarom hij niet verkocht is ;).

  Groet
  Dennis

 56. davy

  Wat een fantastische site. Het is zo zonde dat deze nu “verwaarloosd” wordt…

 57. Eenmanszaak starten

  Zou het niet wat zijn om deze site te verkopen of iemand anders het te laten overnemen? Ben net begonnen, maar nog steeds erg interessante artikelen!

 58. Cadeautips

  Ik sluit me hierop aan (ook al is de laatste post ruim anderhalf jaar oud)….

 59. seo / zoekmachine optimalisatie

  – jammer dat de er mee bent gestopt. Het was een prachtig initiatief vol passie –

 60. williams realestate

  Het plan was om dit om te bouwen in de grootste SEO community in Nederland. Die visie heb ik nog steeds, maar ik zal niet de persoon zijn die dit gaat realiseren.

 61. WC Rol

  Mosterd na de maaltijd, maar heel spijtig dat Seoking geen nieuwe updates meer krijgt.

 62. site verkopen

  Wat ga je met dit domein doen? Als je hem wil verkopen hoor ik het graag 😉

 63. Jacob

  Hey,

  erg jammer dat je niet meer blogt.. Wat ga je met de domeinnaam en de site doen?

 64. Internet Marketing Bureau

  Jammer dat je ermee gestopt bent. Ik haal nog steeds waardevolle informatie van je website.

 65. Goedkoop weekendje weg

  Is er al bekend wat er met de website gaat gebeuren? Wordt deze overgenomen?

 66. Zoekmachine Marketing Consultant Wouter Blom

  Het is inderdaad jammer, op zoek naar informatie kom ik regelmatig hier toch weer uit… maar goed. edwords, dutchcowboys, seoguru en een paar anderen bieden ook goede blogs.

 67. Erwin Sigterman

  Ik zou je blog verkopen. Bij positie1.nl hebben ze dit ook recentelijk gedaan. Misschien kun je aan hen vragen hoeveel deze blog nog zou kunnen opleveren??

 68. HD TV aanbiedingen

  RIP.
  Vraag me alleen wel af waarom je de website niet gewoon hebt verkocht.

 69. Step2

  Jammer dat dit niet doorgezet is, inmiddels verouderd maar nog steeds waardevolle info.

 70. Bestuursrecht

  Ik vond uw website perfect voor mijn behoeften. Het bevat prachtige en nuttige berichten.

 71. M Line

  Is er al een koper inmiddels die de site nieuw leven in blazen gaat?

 72. Internet Marketing

  Dit is/ was voor mij een hele goede bron van kennis! jammer dat er niets mee gebeurt op het moment. Mocht ik ook kunnen investeren, zou ik graag deze blog overnemen 😉

  Succes met je andere dingen!

 73. Brent

  Ja, heel spijtig. Ik vond je nu nog terug op een bepaald zoekwoord. Dat wil dan toch zeggen dat je er wel wat van kon (na zolang niet meer actief te zijn geweest)

 74. Rick

  En nu zijn we weer een jaar verder zonder dat er iets mee is gebeurd. Zonde. Vooral omdat ik het idee heb dat spammers er mee aan de haal gaan.

  En jammer, omdat 3 jaar naar dato SEO nog steeds een interessant en dynamisch vakgebied is. Aan de andere kant, dat geldt niet meer voor jou.

  Hopelijk wordt er nog iets moois van gemaakt in de toekomst.

  Groet,

  Rick

Comments are closed.