Squidoo Goudmijn

Squidoo jij al? Squidoo is een online platform voor mensen, met weinig HTML kennis, die een website willen hebben. Deze personen kunnen met een simple GUI en met enkele stappen heel simpel een website in elkaar zetten.

Squidoo is inmiddels vrij populair geworden. Niet alleen bij de mensen, maar ook bij de zoekmachines. De trustfactor van Squidoo ligt aardig hoog bij zoekmachines dat sommige lenses (zo noemt Squidoo de pagina’s) goed ranken voor een aantal zoektermen.

Daar moet je natuurlijk goed gebruik van maken nu het nog kan! Op je lense kun je een RSS module toevoegen. Brand er al een lampje? Voeg hier je RSS feed toe om zo meer inkomende links te krijgen! Perfect dus voor blogs. In mijn SEO voor WordPress post vertelde ik je al dat je zoveel mogelijk inbound links wilt hebben. Dit voorkomt dat je pagina’s in de supplemental index komen van Google.

Zodra je een lense hebt, zorg dat je ergens een link heb die verwijst naar je Squidoo lense. Het liefst van een hoge PR domein, om het proces te versnellen. Delicious en dergelijke werken goed :-)

Het mooie is dat lenses als subdirectory op Squidoo staan, dus niet als subdomeinen. Dit geeft je lense een extra trustfactor omdat je die meekrijgt van Squidoo. Als de lenses op subdomeinen waren geplaatst, dan had je minder/geen autoriteit mee gekregen.

Laatste weken beginnen meer spammers mensen lenses te gebruiken. Get it while it’s hot!

[tags]squidoo, rss, supplemental index[/tags]

24 thoughts on “Squidoo Goudmijn

 1. Gerben Coumou

  Je zou zeggen dat ze wel een nofollow-tag aan hun uitgaande links hadden toegevoegd… maar nee.

  Tip: wil je op een bepaald zoekwoord scoren, kies dit zoekwoord (of een relevante variant) dan niet alleen als subdomein, maar ook als gebruikersnaam.

 2. monchito

  http://www.squidoo.com/seo-and-webdesign/ :)

  nog gegadigden voor de rss feed?

  p.s.: nog een tip: als je een rss feed hebt die zowel een als een tag heeft (eerste platte tekst, tweede html), dan gebruikt squidoo de gewone tag. Ik heb in mijn gewone tag andere content zitten dan die getoond wordt op mijn site (namelijk een korte ‘lead’ voor diegenen die een platte tekst rss feed willen hebben), dus ook geen mogelijk gedoe met duplicate content.

  (zie voor meer informatie over html in rss feeds: http://www.monlog.nl/logs/2007-02-23-rss-html-php-mysql-6-tips/

 3. monchito

  p.s.: link dan wel vanaf een andere pagina; recipriocal linking is (over het algemeen) minder waard dan eenzijdige backlinks

 4. Tri Pham Post author

  @Gerben, ja een goede gebruikersnaam is ook belangrijk. Dat was ik vergeten te vermelden. Goed dat je het laat weten :-)

  Monchito: je bent nu al mijn favoriete top spammer 😛

 5. Frank

  Tja, ik heb er ook 1. Ben aan het testen met verschillende topics om de linking in/out te testen vanuit Squidoo, en ook hoe lang het duurt.

  Frank

 6. Frank

  Dat zal ik doen, en ik moet zeggen het wordt steeds interessanter! I’ll keep you updated!

 7. Pingback: SEOKING.nl » Elimineer je Concurrenten met Googlewashing!

 8. Henri

  Ik heb vorige week meteen een lens aangemaakt op ons vakgebied van Operational Business Intelligence en wilde je nog even bedanken voor de goede tip! :-)

  Nu nog even zorgen dat er wat meer content opkomt 😉

 9. Pingback: Link Juice met PR 7 Domein

 10. Linda

  Ik vind Squidoo erg handig! Ik heb zelf ook best wel wat simpele sites met Squidoo gemaakt.

 11. Smoothie recepten

  Dit is allang niet meer “hot”. De zoekmachines hebben deze vorm van “link spamming” keihard aangepakt en zodoende heeft Squidoo nu minder authority.

 12. Peter

  Niet gek, goede tip… ben benieuwd hoe snel google dit door heeft en dan de inspanning teniet doet….

  voor de time being: TOP!

 13. zonnebril burberry

  De trustfactor van Squidoo ligt aardig hoog bij zoekmachines dat sommige lenses (zo noemt Squidoo de pagina’s) goed ranken voor een aantal zoektermen.

 14. mark

  Is het ook mogelijk om een penalty te krijgen als je te veel van dit soort link hebt?

Comments are closed.