Wat is een Meta Description?

Meta description

Een meta description is een HTML tag (stukje tekst in de code) die informatie geeft over de betreffende pagina. Je kunt een meta description invullen voor elke pagina binnen jouw website en dit is ook aan te raden om te doen.

De meta description wordt net als de title tag weergegeven in de zoekresultaten en dient als beschrijving voor de pagina. Hieronder zie je hoe een meta description eruit ziet in de zoekresultaten.

Hoe maak je een goede opvallende meta description?

 

 

 

Volgens sommige SEO specialisten telt een meta description niet mee om je positie te verhogen in de rankings. Ik heb zelf het vermoeden dat het wel degelijk meetelt voor de posities in Google en wel om de eenvoudige reden dat je vrijwel altijd websites in de top 10 (eerste pagina) terug ziet komen die zowel de title tag als de meta description hebben gebruikt om de juiste zoekwoorden in te vullen.

Het goed invullen van de meta description kan er wel voor zorgen dat jij opvalt tussen de andere resultaten. Hoe beter jij de description invult, hoe meer klanten er zullen klikken op jouw website. Dit noemen we ook wel de CTR, Click Through Ratio.

Hoe kun je de CTR verhogen met een meta description?

Net als bij een Title tag is het zeer aan te raden de meta description zo goed en zo volledig mogelijk in te vullen. Ook hier geldt een maximale breedte van 512 pixels dus kan het zijn dat je regels afgekort worden door Google in de weergave van de zoekresultaten. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen.

In de meta description is het verstandig je zoekwoord(combinatie) te noemen en zinnen te gebruiken waarmee je klanten aanspoort tot klikken. Als je jouw zoekwoorden invult in de description zullen deze net als in de Title tag dik gedrukt weergegeven worden. Hiermee val je op voor potentiele klanten.

Net zoals in de Title tag is het aan te raden door een zogenaamde “Call to Action” te gebruiken in de tekst. Dit kunnen woorden zijn als ‘Gratis’ of ‘Korting’. Dit valt klanten op en ze zullen eerder op jouw website klikken.

Kortom, een goede pagina begint bij het invullen van een juiste Meta Description.