Wat is Internet Marketing?

Internet Marketing

Tegenwoordig zijn er veel mensen die aan internet marketing doen. Maar als je deze mensen vraagt internet marketing uit te leggen dan weten slechts weinig mensen het te definiëren. De term internet marketing komt veel vaker voorbij dan voor een aantal jaar geleden en heeft een enorme opmars gemaakt. Heel simpel gezegd is het marketing via de online kanalen. Tjaa, dat zouden we allemaal kunnen bedenken toch.

Tot voor kort was het alleen maar mogelijk om marketing voor je bedrijf te maken d.m.v. advertenties in de krant, radio en tv reclame, flyers, kaartjes, per post en de zogeheten billboards langs de weg. Dit kunnen we een beetje als de oude marketingmethodes zien. Hierbij was in de regel het bedrijf of merk met het grootste reclamebudget, wist de meeste mensen te bereiken en de meeste producten te verkopen.

Nu in deze tijd, de tijd van de internet marketing, zijn de mogelijkheden om je bedrijf of product te promoten vele malen groter geworden. Je zou bijna kunnen zeggen dat internet marketing onbegrensd is. De campagnes via Google adwords, Facebook, Youtube en vele andere online kanalen zijn niet aan te slepen. Om de vraag “Wat is internet marketing” te kunnen beantwoorden zal je je een beetje moeten verdiepen in de mogelijkheden en vertrouwen op de kennis van de ervaren internet marketeers.

Als je veel gaat lezen over het onderwerp internet marketing zal je zien dat het veel omschreven wordt als online marketing of e-marketing. Kom je op wikipedia terecht dan zal deze het omschrijven als: “Internet Marketing is de marketing van producten of diensten via internet”.

Tot internet marketing kunnen we de volgende aspecten rekenen:

  • Zoekmachine Marketing
  • Zoekmachine Optimalisatie
  • E-mail Marketing
  • Interactieve Marketing
  • Blogmarketing

Dit zijn de meeste gebruikte aspecten van Internet Marketing. Als we dus de vraag willen beantwoorden “Wat is Internet Marketing?” dan kunnen we rustig de simpele definitie van Wikipedia aanhouden: “Internet Marketing is de marketing van producten of diensten via internet”.

Wat je ook doet via internet om jouw dienst of product betere bekendheid te geven, je bent altijd met internet marketing bezig.