Zet nu een WordPress Blog op in 30 minuten

wordpress blog

Content is altijd al King geweest als het ging om een website hoger te krijgen in de zoekmachines en zeker nu in 2013 met de Google Panda en Penguin updates de laatste 2 jaren is unieke content belangrijker als nooit tevoren.

Een blog bijhouden op jouw website is een geweldige manier om regelmatig nieuwe content updates te geven. Er zijn verschillende CMS systemen te vinden maar WordPress is zowel gebruiksvriendelijk en SEO technisch gezien het beste te optimaliseren, zelfs voor beginners. Als het starten van een blog op jouw to do list stond waar je wist niet waar je moest beginnen dan moet je zeker doorlezen.

 

Stap 1: Op welk domein komt het blog?

Als je al een website hebt dan is de keuze gauw gemaakt maar anders heb je nog een domeinnaam en hosting nodig. Wij gebruiken vaak YourHosting hiervoor waar je gemakkelijk kan kijken welke domeinen beschikbaar zijn en ze kan aanschaffen inclusief hosting. De eerste keus zou wel eens niet beschikbaar kunnen zijn maar wat altijd belangrijk is om te onthouden is dat je een domeinnaam nodig hebt die jouw business vertegenwoordigd en waarbij 1 of 2 zoekwoorden kunnen zitten. Daarnaast is het handig als het een naam is die je makkelijk kan onthouden. Seoking.nl is hier een goed voorbeeld van.

Stap 2: WordPress installeren

Het is mogelijk om zelf WordPress te installeren bij de hosting provider maar als je geen kennis hebt van hoe dit werkt kun je dit ook laten uitvoeren door de hosting provider. YourHosting voert deze werkzaamheden uit tegen een vast uurtarief.

Stap 3: Jouw WordPress Blog personaliseren

Wat wij zelf altijd als eerste doen is een ander thema installeren, op een website als TemplateMonster vindt je 100-en designs in jouw branche en kun je snel en gemakkelijk een professioneel ogende website creëren. Daarnaast zijn er op het web ook genoeg gratis templates te vinden. Opties om het blog het juiste uiterlijk te geven zijn er in overvloed; Van het wijzigen van het logo tot het aanpassen van kleuren, lettertypes en indelingen. Het makkelijkste is een blog te vinden die jij mooi vindt en simpelweg het thema ook aan te schaffen.

Stap 4: Het installeren van de juiste plugins

Er zijn in WordPress een flink aantal gratis plugins te vinden die je leven makkelijker kunnen maken.  Plugins zijn componenten die functionaliteiten en mogelijkheden aan je site toevoegen. Er zijn er duizenden te vinden op het net en je kunt ze gemakkelijk toevoegen vanuit het CMS systeem van WordPress. Wij hebben een aantal plugins op een rij gezet die je goed zou kunnen gebruiken bij elk blog.

  • FD Feedburner Plugin
  • Google Analytics for WordPress
  • Related Posts Thumbnails
  • Twitter Facebook Social Share
  • WordPress SEO by Yoast
  • Akismet
  • Enhanced Linking

 

Stap 5 Aan het werk!!

WordPress is een gemakkelijk systeem om mee te werken maar zoals met vele dingen in het leven leer je er pas goed mee om te gaan als je het doet. Je zult versteld zijn van hoeveel bedrijven in de wereld werken met WordPress en belangrijkste reden daarvoor is dat het goed werkt, voor groot en klein. Elke business zou een wordpress blog kunnen toevoegen aan zijn business zodat er een website komt te staan die elke dag/week/maand groter en sterker wordt en steeds moeilijker in te halen valt door de concurrentie dus er blijft eigenlijk maar 1 advies over… Begin vandaag nog!

 

Heb jij goede WordPress tips/trucs of plugins die niet zouden mogen ontbreken in dit artikel? Deel het in de comments hieronder want kennis =macht maar kennis delen = kracht.