AdSense Arbitrage – deel 4

Voordat je deze post leest, moet je AdSense Arbitrage, AdSense Arbitrage – deel 2 en AdSense Arbitrage – deel 3 hebben gelezen. In deze post zal ik laten zien hoe we traffic krijgen met PPC (Pay Per Click) campaignes, vooral met Google AdWords.

Bezoekers krijgen is erg belangrijk voor arbitrage want zonder hen zul je nooit geld verdienen. Om op korte termijn bezoekers te krijgen gaan we gebruik maken van PPC. Daar draait arbitrage helemaal om, goedkoop traffic kopen met PPC en zorgen dat je hoog uitbetaald wordt met AdSense. Ik zal voornamelijk Google AdWords als voorbeeld gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook Yahoo! Search Marketing en Microsoft adCenter gebruiken.

Google AdWords

Ok, we hebben een simpele site, AdSense erop gegooit en nu moeten we zorgen dat er bezoekers komen. Open een AdWords account en maak een campaigne aan (keyword targeted). Geef je campaigne een naam. Het is handig om dan je niche als naam te gebruiken. Dus als je niche ‘garden design japanese’ is, dan is dat ook je campaigne naam.
AdSense Arbitrage Adwords Campaigne

Bij arbitrage is het ook belangrijk om een zo groot mogelijk bereik te hebben. Zet daarom je taal op engels en je doelgroep locatie op ‘countries and territories’. Dit zijn standaard waardes dus die hoef je niet te veranderen.

Op de volgende pagina wil je alle landen hebben, dus zet die over naar rechts.
AdSense Arbitrage Adwords Campaigne Locatie

Advertentie

Nu komt een belangrijk onderdeel van een PPC campaigne, de advertentie. Als mensen je advertentie zien wil je natuurlijk dat daarop wordt geklikt. Met heel weinig tekst kan dat moeilijk zijn om mensen te overtuigen om op je advertentie te klikken. Na trial&error heb ik een aantal manieren gevonden die ervoor zorgen dat mensen op je advertentie klikken. Hieronder heb ik een voorbeeld.
AdSense Arbitrage Adwords Campaigne Advertentie

Het is belangrijk dat je je belangrijkste keyword, vaak je niche, in de headline staat. Als mensen daarop zoeken, dan zal die dik gedrukt staan en dat valt op! Met andere woorden, als mensen zoeken op ‘japanese garden design‘, dan zal de headline van onze advertentie vet gedrukt staan.

Op de eerste regel van je advertentie geef je informatie weg waar je website over gaat. Speel hier met emoties en beeld je in wat de persoon zou zoeken. Dit keer heb ik een standaard tekst neergezet: Looking for KEYWORD? Vaak probeer ik ook mijn belangrijkste keyword in deze regel te zetten, deze wordt dan ook vet gedrukt.

Op de tweede regel zorg je voor een call-to-action statement. Met andere woorden, overtuig de persoon dat diegene op de advertentie moet klikken om meer informatie te verkrijgen. Dus teksten als ‘Get here’ en ‘Find KEYWORD’ en dergelijke.

Wat je misschien ook is opgevallen is dat ik camels gebruik, elk woord begint met een hoofdletter. Na wat testjes bleek dat deze stijl een betere CTR oplevert.

Keywords

Op de volgende pagina zal AdWords je website bezoeken en sleutelwoorden zoeken. Dan kun je sleutelwoorden toevoegen aan je Ad Group. Het beste is om zoveel mogelijk keywords in je ad group te stoppen. De keywords die AdWords je op deze pagina levert zijn niet genoeg. Voeg ze wel toe, maar straks zul je meer keywords toevoegen. Voeg dus niet alleen de keywords die te maken met je specifieke niche, maar ook algemene keywords die te maken hebben met je globale niche. In ons voorbeeld voegen wij dus niet alleen keywords toe die te maken hebben met ‘japanese garden design’, maar ook keywords te maken hebben met ‘garden design’ en varianten daarvan. Nogmaals, je wilt zoveel mogelijk keywords hebben!
AdSense Arbitrage Adwords Campaigne Keywords

Budget

Nu zetten we ons budget op. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten of je niche je geld oplevert en je wilt niet al teveel geld eraan uitgeven. Mijn gouden regel is dat je dagelijkse budget zet op $5 en je CPC (Cost Per Click) op $0.05. Doe dit voor al je nieuwe campaignes. Naderhand kun je dit nog altijd wijzigen.
AdSense Arbitrage Adwords Campaigne Prijs

Finishing touch

Op de volgende pagina kun je alles nog even bekijken en sla dan je campaigne op. Nu wat? Wachten? Nee! Ga nu verder met een andere niche, start een nieuwe campaigne op en volg dezelfde stappen die ik hierboven allemaal heb genoemd. Je wilt beginnen met zoveel mogelijk niches en naderhand kijken welke je geld in de zak stoppen en welke niches geld uit je zakken halen.

Ok, we hebben niches, content met advertenties, webhosting en advertenties. Nu hopen dat bezoekers je site gaan bezoeken en op je ads klikken. Laat je niche ongeveer voor 100 kliks lopen. Na $5 kun je wel zien of je winst heb gemaakt. Heb je meer dan $5 verdient? Ja, dan maak je winst. Nee, je maakt verlies en stop gelijk met deze niche. Om te kijken of je winst maakt is het HEEL BELANGRIJK dat je channels (in AdSense) gebruikt voor je niches. Elke niche krijgt een aparte channel. Zo kun je gemakkelijk zien in AdSense wat je niches opleveren.

Als je winst maakt, verbeter dan je niche met betere ads, meer keywords, pas je budget aan etc. Als je $5 hebt uitgegeven en je hebt maar $5.50 verdiend ($0.50 winst), is het dan de moeite waard? Nee, je ROI (Return On Investment) is maar 10%. Je wilt minstens 50% hebben, dus een winst van $2.50 hebben. 50% is nog steeds laag, maar je verdient tenminste wat. Ik zit meestal tussen de 90% – 250%. Dus als ik $100 investeer, dan krijg ik tussen $190 – $350 terug.

It takes money to make money

Niet altijd waar, maar in dit geval wel. Je hebt wel wat starkapitaal nodig, maar dat hoeft niet zoveel te zijn. Het beste is dat je ongeveer $300 kan uitgeven aan advertentiekosten. Kortom, je hebt geld nodig om de advertentiekosten te dekken. Bij arbitrage wil je ook liever met grote bedragen experimenten (>$100) omdat je dan veel niches kunt bekijken. Als je maar met $10 begint kun je hoogstends twee niches proberen. Wees dus niet bang om wat geld uit te geven. In het begin zul je waarschijnlijk wel wat verlies maken omdat je veel moet experimenten. Als je AdSense Arbitrage eenmaal doorhebt, dan heb je maandelijks een goede cash flow. Elke maand krijg je geld gestort van AdSense en een deel daarmee betaal je de Adwords kosten en de winst kun je zelf houden. Beter nog, gebruik de winst om meer te adverteren voor je nieuwe niches. Na een tijdje heb je een goede cash flow en kun je maandelijk duizenden euro’s verdienen. Geeft toch een lekker gevoel als je wakker en je ziet op je Adsense account dat je ineens $1000 hebt verdiend :-)

Dit is dus AdSense Arbitrage. Als je een succesvolle niche hebt die je per dag $10 oplevert, wat weerhoudt je er dan ervan om nog meer niches te maken? In het begin zul je heel veel niches moeten maken en bij AdSense Arbitrage gaat het eenmaal om experimenten, experimenten en experimenten. Ja, er zullen niches zijn die je geld gaan kosten. Maar eens zal je een niche tegenkomen die flink wat geld gaat opleveren!

Dit is de laatste artikel van de AdSense Arbitrage reeks. Er zijn nog veel dingen die je kunt doen aan arbitrage. In de toekomst zal ik daarover schrijven. Voorlopig heb je genoeg informatie hoe je geld kunt verdienen met AdSense.

AdSense en AdWords

Als je je inschrijft via mijn affiliate links (de links hieronder), dan zal ik je persoonlijk helpen met adsense arbitrage! Dus waar wacht je op?

Heb je je nog niet ingeschreven bij Google AdSense? Schrijf je dan snel in en begin gelijk geld te verdienen! Schrijf je ook in voor AdWords en koop goedkoop traffic met AdWords.

[tags]adsense, arbitrage, ppc[/tags]

27 thoughts on “AdSense Arbitrage – deel 4

 1. Jurriaan

  Ik zie dat je in dit voorbeeld gebruik maakt van het domein japanesegardendesign.com.
  Is het nou zo dat je voor elke niche een ‘echt ‘ domein moet regelen, of kan dat ook met
  japanesegardendesign.abcd.nl of abcd.nl/japanesegardendesign ?

 2. Tri Pham Post author

  Je hoeft niet per se een domein te hebben voor je niches, ik doe dat tenminste niet. Ik maak gewoon een subdomein op een domein van mij.

  Ik heb een algemeen domeinnaam (zoiets als howto.com) en daarop maak ik subdomeinen. Het probleem met je huidige domeinnaam kan zijn dat de domeinnaam niet aansluit met je niche. Dus als je een niche hebt dat ‘model trains’ hebt en je maakt een subdomein op dating.com, dan kan dat mensen afschrikken. Je display URL en werkelijk URL moeten matchen, dus ik zou proberen een algemeen domein te regelen. Het heeft mij wel degelijk geholpen.

 3. Robbert

  Leuke reeks artikelen om te lezen. Ze lezen lekker weg. Op hoeveel niches focus jij je op het moment als ik vragen mag? En hoe lang doe je dit al?

 4. Tri Pham Post author

  Op het moment heb ik 7 niches die echt $$ opleveren. Mijn hoogtepunt was ooit 38 niches tegerlijkertijd. Dat kostte wel wat geld, maar zo zie je snel welke niches welke geld opleveren en welke niet.

  Ik doe arbitrage al ongeveer 5 maanden. Ik kan van het geld inmiddels mijn ‘living expenses’ dekken :-)

 5. Mitchel

  Wat ik me nou afvraag. Word je niet gebanned door Adsense als je op zo’n flut made for adsense site de advertenties zet? Of is dat niet tegen google’s regels.

 6. Tri Pham Post author

  Ligt eraan hoe ‘flut’ de website is. Bij arbitrage gebruik je meestal ‘goede’ content, dus dat is geen probleem.

  Maar als je non-sense content hebt (met andere woorden, niet leesbaar) dan zou dat kunnen.

  Maar er is niets mis met geoptimaliseerde pagina’s voor adsense.

 7. Mitchel

  ik laat je mijn bevindingen weten.
  Ben er op dit moment mee bezig. Zeer interresant leesvoer! bedankt

 8. Mitchel

  PS: wat doe jij trouwens met zoekwoorden die inactief worden voor het zoeken, omdat de minimale CPC hoger is als 0,05 cents??

 9. Tri Pham Post author

  Ik ben benieuwd hoe je succes zal verlopen, laat het mij weten :-)

  Ik richt mij vooral op content networks, dus niet de search networks. Het maakt mij daarom niet zoveel uit of er keywords inactief zijn, want die zijn alleen inactief op zoek netwerken van Google.

  Al is de EPC voor traffic van zoeknetwerken hoger, via content netwerken haal je de meeste goedkope traffic => meer $$

 10. Mitchel

  Ik snap het..
  Ben gisteren een beetje bezig geweest met 6 niches, in het begin 50% winst, na een nachtje slapen ging het wat minder. Uiteindelijk /- 7 dollar verdient.
  En meteen al wat niches eruit gegooid (4!), die de boel naar beneden halen. (Na 100 klikken zie je het inderdaad wel)

  Nog een vraag, is er een manier om je adwords met je adsense account sinchroon (goed geschreven!?) te laten lopen?
  Vanochtend was mijn adwords account al aan een nieuwe dag begonnen en mijn adsense account was nog vrolijk met de vorige dag bezig.
  Dan is het wat moeilijk vergelijken.

 11. Joost

  Dus jij gaat voor die ‘nieuwe’ [url=http://adsense-nl.blogspot.com/2007/02/verwijzigingen.html]verwijsbonus[/url] tri pham..? πŸ˜‰

 12. Wilbert

  Nou heb ik een vraag…

  Stel je maakt een site over vakanties,
  Advertenties van adsense erop
  en maakt een adwords campagne aan.

  Hoe krijg je het dan voor elkaar dat jij met hetzelfde onderwerp (vakanties) minder betaald per klik dan dat de advertenties (vakanties) opleveren?

  Ik bedoel je adverteerd toch ook in dezelfde categorie als dat je advertenties weergeeft?

 13. Tri Pham Post author

  Hallo Wilbert,

  goede vraag! Het antwoord is eigen heel simpel: sommigen (lees: bedrijven) hebben een groot budget dat besteed kan worden aan PPC. Jij bepaalt zelf wat je per klik wilt uitgeven (ik raad aan nooit meer dan $0.10/click). Hoe meer geld je erin pompt, des te meer wordt je advertentie bekeken. Velen bedrijven zetten gewoon hun budget op $50/dag en hen maakt het dan niets uit wat de CPC is. Deze niches moet je vinden πŸ˜‰

  Als je bij PPC met flink wat geld aankomt krijg je veel exposure. Wat de PPC beheerders vaak niet weten zijn de truukjes die vele arbitragers gebruiken. Er zijn heel wat truukjes om goedkope kliks te krijgen. Deze moet je gebruiken om winst te maken bij arbitrage :-)

  Zelf heb ik een truuk gevonden waarmee ik nu $0.01/click betaal. Het geld loopt al binnen :-) Of ik deze truuk publiceer weet ik nog niet, dus misschien later daar mee over.

 14. Wilbert

  Bedankt voor je reactie. Ik ben druk aan het puzzelen gegaan :)
  En natuuuuurlijk publiceer je die truuk πŸ˜‰

  Haha. Nogmaals bedankt

 15. Tri Pham Post author

  Joost,

  Ik heb hele slechte ervaringen met 2nd-tier networks, zoals 7search, searchfeed en miva. Allemaal crap! De traffic convert niet. Het enige waar ik blij mee ben is Microsoft Adcenter. De gebruikers zijn het meest intelligent, want zij klikken meerdere malen op je ads. Daarom haal ik ook vaak 100% of hoger CTR. Dat is geen grap. Wat zo jammer is dat Adcenter weinig traffic opbrengt. Als de traffic net als Adwords was, dan was ik wel millionair denk ik πŸ˜›

 16. Robbert

  Ik heb vandaag nog ff alle 4 de delen doorgelezen en ik ben er over uit dat ik binnenkort een Adword account ga openen. Uiteraard met jouw verwijzing, zodat je me kunt helpen :)

  Maar eerst nog een vraag. Ik neem aan dat je voor je niches een .com domein gebruikt? Kan ik dan gewoon een .nl domein gebruiken, of moet het persé een .com zijn?

 17. Ace

  Ik begrijp het niet. Ik ben sinds een tijdje ook bezig met arbitrage. Ook al heb ik een advertentie geschreven op een keyword wat enorm vaak gezocht wordt en staat mijn keyword lijst tot de nok toe vol met keywords, mijn advertentie wordt minimaal weergegeven op het inhoudsnetwerk ook al staat de max cpc op maar liefst Γ’β€šΒ¬ 0,20.

  Ik mag blij zijn als ik hiermee 1000 vertoningen heb op een dag met 5-10 klikken. Wat doe ik verkeerd?’

  Ohja, en vertel even dat trucje van die 0,01. :)

  Gr.

 18. Justin

  Dit is erg interessant ik ben al een tijdje op zoek naar een goede manier om via het internet iets te verdienen en dit lijkt mij een mooie kans. Ik zal ook via jou link me aanmelden op adwords :)

 19. Tri Pham Post author

  Ace, misschien moet je meer adgroups aanmaken met andere relevante keywords. Soms zal een specifieke keyword group maar weinig impressions opleveren, terwijl andere weer veel meer opleveren. Kortom, maar meer adgroups aan met andere keywords. Prop deze altijd vol met minstens 2k keywords.

 20. Maikel

  Heeft iemand hierdoor al eens problemen gehad met Google. Bijvoorbeeld negatieve consequenties (ban) voor je Adsense of Adwords account?

 21. PL120

  Ik heb denk ik wel een goede niche te pakken. Maar hoe zorg je ervoor dat je 2k relevante keywords maakt, ik heb nu keyword elite maar die is echt slecht, die geeft de domste keywords terug, geld is naar de maan. En ik krijg ook nog eens nederlands-engels combinaties zoals pindakaas customer welke nederlander zoekt op pindakaas customer?

 22. Harold

  Erg leuk allemaal. Ik lees dit nu en we zijn inmiddels een jaartje verder……is dit nog steeds succesvol voor je?

 23. w00te

  vraagje,

  ik wil eigenlijk een soort van torrent-doorlink site oprichten. Zodat de torrents officieel niet op mijn site staan, maar ik link door naar andere torrentsites, zodat mensen gemakkelijker kunnen vinden. Mag dit volgens Adsense? En is hier winst op te behalen denk je?

Comments are closed.